Pivo i bujne grudi

Pivo i bujne grudi su san svakog muškarca i često idu u kombinaciji – mada ne onako kako bi muškarci želeli. Svima je poznat izraz „pivski stomak“, međutim pivo dokazano kod muškaraca utiče i na pojavu ginekomastije, što bismo u istom stilu mogli nazvati „pivskim grudima“. Svakako, noćna mora svakog muškarca… Nije šala, objašnjenje je vrlo jednostavno: pivo se pravi od hmelja, a hmelj je visoko estrogenska biljka. Zapravo, ne samo da pivo izaziva rast grudi kod muškaraca, već može dovesti i do erektilne disfunkcije.

Razlog što se hmelj koristi u procesu pripreme piva su humuloni i lupuloni kojima obiluje, a koji mu daju karakterističnu aromu i gorak ukus, ali i čuvaju napitak od bakterija i plesni, što je otkriveno još u srednjem veku. Osim za pivo, hmelj se tada koristio i za punjenje jastuka, jer je od davnina bilo poznato i njegovo umirujuće dejstvo. Zato se posle krigle piva osećamo blaženo, smireno i pomalo pospano. Muškarci svakako ne bi trebalo da se uljuljkaju u to blaženstvo i preteruju s pivom.

S druge strane, ženama je hmelj pravi prijatelj. Ukoliko pate od manjka estrogena, ova fitoestrogenska biljka će se postarati da se njegov nivo poveća. Hmelj je zato koristan kod PMS-a i tokom ulaska u menopauzu kada će ne samo podići nivo ovog hormona, već doneti i tada toliko potrebnu smirenost i dobar san. Ali nedavno je nauka došla do još jednog velikog otkrića: svojim snažnim estrogenskim dejstvom hmelj pruža zaštitu ženama od nastanka i razvoja karcinoma dojke, i za to su upravo zaslužne glavne estrogenske komponente u njemu, 8-prenilnaringenin i 6-prenilnaringenin (PN). Istraživanja su pokazala da je 8-PN najjači fitoestrogen kog je nauka do sad uspela da otkrije, dok 6-PN učestvuje u metabolizmu estrogena i pokazuje snažna antikancerogena svojstva.

Osim što se stara da grudi budu zdrave, hmelj doprinosi i njihovoj lepoti i bujnosti. Isti onaj 8-prenilnaringenin iz hmelja svojim estrogenskim dejstvom prokrvljuje i samim tim i proširuje mlečne žlezde. Grudi, čije tkivo liči na sunđer, tako postaju „ispunjene“ i jedrije. Redovnom upotrebom hmelja tokom par meseci tako možemo na potpuno prirodan i bezbedan način dobiti veće grudi i bujniji dekolte. Bez operacija i silikona.

Još jedna biljka koja ima sličnu moć je piskavica, poznata i kao grčko seme. Osim što obiluje fitoestrogenima, ona ima i sposobnost stimulacije prolaktina, hormona koji direktno utiče na mlečne žlezde i njihov rast. Zato je veoma korisna i dojiljama, jer povećava lučenje mleka.

Kada se ove dve biljke udruže, nastaje moćni Devi gel za grudi i dekolte. Obogaćen visokokvalitetnim uljima avokada i čileanske ruže, Devi gel za grudi i dekolte već nakon dva meseca redovne upotrebe daje ne samo bujnije i veće grudi, već i negovani, baršunasti dekolte, sprečavajući i ublažavajući bore, isušivanje i starenje kože poprsja. Raskošne grudi na prirodan način, san svake žene. A muškarcima ćemo prepustiti pivo, na njihovu odgovornost.